| Startuj z nami | Dodaj do ulubionych | Sylwestrowy newsletter | Powiadom znajomego | Forum sylwestrowe | Poczta | Facebook |
Polski English Deutsch
Sylwester Wybrzeże SłowińskieSylwester SłupskSylwestrowy SłupskBal sylwestrowy w SłupskuOferty Sylwestrowe ze Słupska
- | - Dodaj ofertę sylwestrową | Sylwestrowy cennik usług | Wróżby i Horoskop Sylwestrowy | Kursy Turystyczne | Księgarnie | Kursy walut | Sylwestrowy Katalog Stron - | -
- | - Luźne rozważania | Historia Nocy Sylwestrowej | Tradycje Sylwestrowe | Poradnik Sylwestrowy | Ciekawostki Sylwestrowe | Kalendarz Sylwestrowy | Pogoda na Sylwestra - | -




Sylwester Słupsk Sylwester Słupsk / Poradnik sylwestrowy / Menu sylwestrowe


Zabawa sylwestrowa trwa całą noc, dlatego "zaplecze gastronomiczne" powinno być zorganizowane z głową i dobrze przemyślane. Najważniejsze, aby jedzenia nie brakowało, potrawy były lekkostrawne, a jednocześnie dodające energii do tańca i zabawy. Co równie istotne z punktu widzenia organizatora - menu musi być ułożone tak, aby nie wymagało całodziennego stania w kuchni, a w trakcie imprezy podgrzewania, pilnowania, nakładania etc.

Najmniej obciążający czasowo jest stół szwedzki. Każdy z gości ma możliwość swobodnej degustacji przekąsek, kiedy tylko ma ochotę, nie ma krępującego "jedzenia na sygnał", a gospodarz imprezy nie musi się przejmować głodnymi biesiadnikami. Dobrym rozwiązaniem jest przygotowanie półmisków wędlin i serów, kilku sałatek, koreczków, marynowanych warzyw (zakąska być musi), a także przekąsek typu chipsy, paluszki, orzeszki. Jeśli zależy nam na czasie, lepiej zrezygnować z gotowych kanapek - są pracochłonne, a poza tym niejedzone szybko wysychają na talerzu.

W dobrym tonie jest przygotować coś ciepłego, bardziej sycącego. Pochłonięci zabawą goście zazwyczaj nie są zbyt wymagający, dlatego na pewno zadowoli ich gorący barszcz z krokietem lub pasztecikami. Takie menu gości najczęściej na sylwestrach studentów, jeśli chcemy zdecydować się na coś mniej tradycyjnego, ale równie prostego w przyrządzeniu, zróbmy tartę, domową pizzę albo np. risotto. Co pijemy? Kawa, herbata, soki powinny się znaleźć na pewno. Dobór alkoholi natomiast to już kwestia upodobań gości…

Na koniec pamiętajmy jeszcze o kwestiach organizacyjnych - odpowiednia ilość talerzyków, sztućców, kubeczków to wymóg konieczny. Jeśli nie chcemy borykać się z górą naczyń od zmywania i potłuczonym szkłem na podłodze, zdecydujmy się na zastawę plastikową lub papierową. Aby urozmaicić jej wygląd, wybierzmy kolorowy lub wzorzysty komplet.


Źródło: www.sylwester2012.com.pl

Sylwester w słupskim powiecie - Sylwester Słupsk - Oferty sylwestrowe ze Słupska - Bal sylwestrowy w Ustce - Słupska Impreza Sylwestrowa - Ustka Sylwestrowo - Sylwester nad morzem




Gry, tapety, aplikacje, polifonia i... wszystko na komórkę kliknij tutaj>>>


Web Informer Button